Teknologi for svaksynte

Den teknologiske utviklingen har gjort det lettere for svaksynte og blinde å utføre dagligdagse gjøremål, og fungere i samfunnet for øvrig. I dag finnes det tonnevis av hjelpsomme produkter, inkludert funksjoner og applikasjoner til mobiltelefoner som er skreddersydd synshemmede. Trenger du å vite mer hvilke moderne redskaper som kommer svaksynte barn og voksne til gode i dag, har du altså kommer til rett sted.

Det er mye som kan gjøres for å forbedre de svaksyntes situasjon. Enten du er her på tagarno.no på vegne av deg selv eller noen du kjenner med synshemninger, skal du vite at det med tiden dukker opp stadig flere ting som kan ta brodden av vanskelig gjøremål i hverdagen. Ofte koster ikke slikt noe ekstra heller, fordi mobiltelefoner kommer med innebygde funksjoner som er svært gunstige for svaksynte. Smarttelefoner og nettbrett er mer sofistikerte enn noensinne, dermed gagner de også mennesker som ikke ser så godt.

Mange med synshemninger

Sjekk ut våre skriverier for å finne ut hva som kan være aktuelt for deg eller noen du kjenner med synshemninger. I Norge er vi ikke rent få med synshemninger; faktisk har både The Global Vision Database og SSB anslått at over 320 000 personer i landet sliter med en eller annen form for synshemning. Her er det dessuten ikke kun snakk om eldre, selv om de selvfølgelig utgjør en stor del av antallet.

Dessuten har vi om lag 9 300 praktisk blinde personer i Norge. Vi har heldigvis Blindeforbundet som søker etter å ivareta alle synshemmede interesser, og kjemper for likestilling. Blindeforbundet har rundt 9 000 medlemmer, i tillegg til fylkeslag i alle landets fylker. I dag har vi flere hjelpemidler tilgjengelig enn noen gang før, og det tilbys også kurs rundt om hvor det går an å få opplæring i de ulike produktene som skal komme de med nedsatt synsevne til gode.