Aipoly Vision

Aipoly Vision er en app som mange svaksynte kan få glede av. Denne benytter seg av det som kalles for nevrale nett, som gjør at den beskriver hva kameraet på mobiltelefonen ser. Den svaksynte trenger simpelthen bare starte appen, trykke på en hvit knapp (som deretter blir rød) og så få kameraets beskrivelse av hva den ser. Det fine er at du ikke trenger nettilgang for å bruke appen. I begynnelsen tok derfor appen mye plass (134 mb), men nå er den redusert til 37 mb.

Appen kan identifisere et hav av objekter og er trent opp med flere millioner bilder. I tillegg kan appen anvendes i fargemodus. Da identifiserer den bare fargene i bildet. Brukerne av appen har beskrevet den som svært hjelpsom, selv om dette utvilsomt er en app som trenger regelmessige oppdateringer for å kunne identifisere stadig flere bilder riktig. Tidligere kunne den for eksempel finne på å identifisere en limtube som en sjampo, og en appelsin som et egg.

Blir bedre med tiden

Det fine er at mennesker med synet i god behold kan trene opp appen til å bli smartere. Hvis for eksempel appen identifiserer noe feil, eller ikke identifiserer noe i det hele tatt når den tydelig har et objekt i kameralinsen, går det an å klikke på blyantikonet og føre inn hva som er på bildet. Selv om Aipoly Vision enda ikke er perfekt, er appen en fin ting å ha for svaksynte og blinde. Det blir for eksempel lettere å plukke ut de rette varene i butikkhyllene når du har mobilen med deg.

Det er grunn til å se for seg at apper som Aipoly Vision vil bli enda bedre i fremtiden, og at teknologien gjør det å være blind og svaksynt mindre handlingslammende. Aipoly Vision er dessuten bedre i dag enn da den først ble lansert.